Historien

KAMV (Knut Anderson mekanisk verksted) ble grunnlagt i 1947, etter at Knut Anderson hadde drevet egen virksomhet på Disenå under 2. verdenskrig, blant annet med produksjon av knott til kjøretøyer. Han startet bedriften på hjemstedet Disenå, og utvidet gradvis produksjonen.

Gjennom mange år var freseverktøy til dør- og vindusproduksjon det viktigste produktet til KAMV. Utover 1980-og 90-tallet begynte KAMV også med andre produkter, som SOS-verktøy – forløperen til dagens Basic tools.

Knut Anderson fortsatte å utvikle nye produkter og å selge til nye markeder helt fram til han gikk bort 89 år gammel.

Trond Bråten begynte å jobbe hos KAMV i 1981, og har vært sentral i driften gjennom mer enn 30 år. Siden 2008 har han vært daglig leder i bedriften. Han har lang fartstid som skytter på høyt nivå, og ble skytterprins på landsskytterstevnet i 1987. Disse erfaringene har han brukt til å utvikle produkter til skyttere i senere år.

Gamle glimt

Knut Anderson var grunnleggeren av firmaet, og drev det til han ble 89 år gammel.

Produksjonen

Her er noen gamle glimt fra produksjonsavdelinge på Disi.

Redder liv i hele verden

Siden 1995 har KAMV også vært hovedprodusent av BasicTools, som tidligere het SOS-Rescue tools, og i januar 2003 kjøpte vi alle produksjons- og markedsføringsrettighetene til dette verktøyet verden over.

Hva er BasicTools?

  • Er et kompakt sett med redningsverktøy som inneholder tolv (12) forskjellige verktøy med en totalvekt på kun 2,7 kg.
  • Er konstruert til bruk i nødsituasjoner for å kunne redde menneskeliv, samtidlig som den er lett tilgjenglig på grunn av størrelsen.
  • I dag blir SOS Rescue Tools brukt av rednings- og katastrofemannskaper, brannmenn, politi, ambulansepersonell, militære, sivilforsvarspersonell etc., i nesten 30 land rundt i verden.

Hold musepekeren over bildet for å se det i det store visningsvinduet øverst.

Vi leverer spesialtilpassede produkter til en rekke firmaer i distriktet, deriblant Mapei, Skarnes Elektro og Småbåthavner.

Våre tjenester

Siste nytt fra oss

ny CNC styrt plasmaskjærer
Beddeblokker klar for ny kunde